25 april 2015

Programma

Met Communiceren met Compassie biedt Zayma Training & Coaching een compleet trainingsprogramma om je te helpen van “op de autopiloot reageren” naar “kwetsbaar en eerlijk kunnen uiten”. Van het gevoel geleefd te worden naar zelf aan het stuur staan. Van emotionele slavernij naar emotionele bevrijding. Van reactiviteit naar pro-actief zijn. Van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam. Het volledige trainingsprogramma bestaat uit 3 delen en een integratiejaar.

Trainingstraject Communiceren met Compassie

Module 1. INTRODUCTIE: Bewustwording
De eerste stap is om aan de hand van het communicatiemodel de basis te leren van Geweldloze Communicatie en te werken aan bewustwording over welk soort communicatie zorgt voor afstand en welke communicatie helpt verbinden. De basistraining Communiceren met Compassie – Module 1 en de losse workshops richten zich op deze bewustwording en je krijgt meteen concrete inzichten en vaardigheden waarmee je de kwaliteit van je leven en je relaties kunt verbeteren.

Meer lezen over Module 1 »

Module 2. BASIS: Compassie met jezelf en anderen
Na de introductie van het model heb je een stevige basis om je kennis van het model te verdiepen door het oefenen met praktische toepassingen, eerst bij jezelf. Je leert eerst verbinden met jezelf voordat je in kwetsbaarheid op een nieuwe manier begint te communiceren. Om compassie met anderen te kunnen hebben ga je eerst zelfcompassie ontwikkelen. Om los te komen van oude, ingesleten patronen en je eigen menselijkheid te gaan zien. Een belangrijke voorwaarde om ook te kunnen gaan verbinden met de menselijkheid van anderen. Met de basistraining Communiceren met Compassie – Module 2 en de losse workshops kun je jouw empathievaardigheden vergroten waardoor je meer verbinding met jezelf zult gaan ervaren.

Meer lezen over Module 2 »

Module 3. VERDIEPING: Omgaan met conflicten
Nu je  de tools en vaardigheden hebt om aan jezelf te werken, in je kracht te blijven en met compassie met jezelf te verbinden kun je ook op een veilige manier kwetsbaar naar anderen beginnen te uiten en in dialoog gaan. We gaan oefenen met het oplossen van conflicten vanuit authenticiteit en verbinding. En met het voelen van je persoonlijke grenzen en het respectvol blijven aangeven hiervan, ook in de meest lastige conflicten. De verdiepingstraining Communiceren met Compassie – Module 3 en de losse workshops richten zich op hoe je in compassie kunt zijn met de ander terwijl je in contact blijft met je eigen gevoelens en behoeften.

Meer lezen over Module 3 »

Na de complete training te hebben gevolgd is het zaak om de stof levend te houden en te oefenen zodat het in je lijf kan zakken en onderdeel kan worden van je dagelijkse handelen. De oefengroep is hiervoor geschikt en over een tijd hoop ik ook een integratiejaar aan te kunnen bieden van meerdere weekenden op een centrale plek in Nederland.

4. INTEGRATIE
Het integratiejaar gaat over het integreren en belichamen van het gedachtengoed. Over het maken van de laatste stap van “geweldloos doen” naar “geweldloos zijn”, van “compassie beoefenen” naar “in compassie leven” door enkele weekenden samen te leven als een kleine geweldloze communicatie gemeenschap. Empathie buddies, sociocratie, groepswerk, reflectie, lichaamswerk, gezond eten… en 24/7 Communiceren met Compassie! Wat je de mogelijkheid geeft om te ervaren hoe het is om op dagelijkse basis te leven in het bewustzijn van Geweldloze Communicatie en de gelegenheid om zelfvertrouwen te ontwikkelen om dit ook te gaan integreren in je eigen dagelijks leven.

Het trainingsaanbod is nog volop in ontwikkeling. De trainingen en workshops die uitgegrijsd en schuingedrukt zijn weergegeven vindt je daarom nog niet in de evenementenkalender.

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.