Standaard titel

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Schoonheid van Boosheid • Nijmegen

4 november 2018 @10:00 - 3:30

€65 – €95

 

Direct aanmelden

 

Workshop • de Schoonheid van Boosheid • Nijmegen

“Waar ik de laatste 20 jaar achter ben gekomen, is dat geweld de uiting is van intens lijden dat geen woorden kan vinden om helder over zichzelf na te denken en zich te uiten. Het is de tragische uiting van gebrek aan inzicht en vocabulaire. Als een mens geen woorden heeft om te bepalen en uit te drukken hoe eenzaam, ontmoedigd, bang, hulpeloos of woedend hij zich voelt, dan gaat het leven in hem zieden”.

~Thomas d’Ansembourg (Vrede kun je leren)

 

Omgaan met boosheid

Als je boos bent, hoe uit je dat dan? Ga je er vol in en verlies je het contact met de ander? Ga je voor een compromis of sluit je jezelf af?

En als je kind/partner boos is, hoe ga je daar dan mee om? Mag die boosheid er zijn? Of eigenlijk niet?
Hoe kan je in godsnaam je boosheid ongeremd uiten, en tegelijkertijd in verbinding blijven? Zonder de boosheid weg te duwen, te ontkennen, of de ander verantwoordelijk te maken voor jouw shit?
Op deze dag gaan we aan de hand van voorbeelden uit je dagelijks leven met je kids en/of partner, onderzoeken hoe je in verbinding kan blijven. Met jezelf en de ander.

Boosheid horen
Wil je wereldvrede? En hoe regel je dat thuis dan?
Als je kind/partner boos is, hoe ga je daar dan mee om? Mag die boosheid er zijn? Of eigenlijk niet? Stuur je je kind naar een andere kamer, of luister je naar wat je kind te zeggen heeft? En hoe kom je erachter wat er daadwerkelijk schuil gaat achter de boosheid? Of denk je gewoon: In dit huis geen geschreeuw, geen boze kinderen/partner.

Ben je nieuwsgierig hoe je empathisch kan luisteren naar boosheid? Of eerst voor jezelf kan zorgen als je geraakt bent? Of ben je op zoek naar alternatieven voor straffen/negeren/corrigeren/bagetaliseren?

Boosheid uiten
Als je boos bent, hoe uit je dat dan? Ga je er vol in en verlies je het contact met de ander? Ga je voor een compromis of sluit je jezelf af? Neemt het reptielenbrein het over? (fight, flight,freeze)?

Hoe kan je in godsnaam je boosheid ongeremd uiten, en tegelijkertijd in verbinding blijven? Gaan staan voor jou grenzen, behoeften, verlangens en zorgen? Zonder de boosheid weg te duwen, te ontkennen, of de ander verantwoordelijk te maken voor jouw onvrede?

 

Direct aanmelden

 

In deze intensieve dagworkshop ga je op onderzoek en handvatten vinden om anders met  boosheid om te kunnen gaan. Handvatten die jou lucht en ruimte gaan geven. Zo leer je ondermeer:

• Wat de functie van boosheid is
• Waar duid de boosheid op?
• Verbinden met jezelf, aarden, zelfconnectie
• Je boosheid met mildheid bekijken
• Het ontwapenen van triggers
• Het ontvangen van de boosheid van een ander
• en nog veel meer…

We werken op basis van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld in de jaren ’60 door Marshall Rosenberg. Dit model heeft inmiddels voor duizenden mensen in meer dan 85 landen bijgedragen aan conflictoplossing en begrip voor elkaar.

De workshop wordt gegeven door Astara Lieuw-On en Jort Bijleveld, beiden internationaal gecertificeerde Geweldloze Communicatie trainers bij het Center for Nonviolent Communication. We proberen een zo veilig mogelijke setting te creëren, waar voor iedereen ruimte is om gezien en gehoord te worden.

Tijdens deze workshop wordt niet met casussen uit een boekje gewerkt, maar met werkelijke situaties die zich thuis voordoen. Door dit uitgangspunt te hanteren, krijg je helderheid over hoe je in de praktijk verbindend kan communiceren met je kinderen, partner, vriend, buurvrouw, collega… Ook wanneer er onvrede in je leeft!

 

Voor wie? VERDIEPING: Deze workshop is voor iedereen die het aandurft om op onderzoek te gaan in diens eigen boosheid, ook als je niet bekend bent met Geweldloze Communicatie. Belangrijkste is dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens, de daaronder liggende behoefte probeert te ontdekken, helder en concreet je wensen en verzoeken tracht te verwoorden en bereid bent te verbinden met de persoonlijke verhalen van andere deelnemers. Er wordt geen theorie herhaald. Je zult dus het meeste halen uit de workshop als je bekend bent met het communicatiemodel. Twijfel je of jouw ervaring voldoende aansluit, neem dan gerust contact op, zodat we samen uit kunnen zoeken of je er voldoende uit kunt halen voor jezelf.
Trainers? Astara Lieuw-On en Jort Bijleveld.
Bijdrage? Kies zelf hoeveel je aan ons wilt geven in ruil voor de workshop op een glijdende schaal tussen €65,- en €95,-. Hiervoor krijg je een ochtend en middag workshopsessie, materialen, koffie, thee en snacks, plus veel inzichten en ook concrete vaardigheden waarmee je de kwaliteit van je leven en relaties onmiddelijk kunt verbeteren. Voor de lunch willen we je vragen iets mee te nemen om te delen tijdens de potluck. Vraag naar de kortingsmogelijkheden als de kosten een belemmering voor je zijn om mee te doen.
Wanneer? Op zondag 4 november 10:00 – 15:30 aan de Rijksstraatweg 37 te Ubbergen (vlakbij Nijmegen).
Inschrijven? Om je plaats te reserveren, meld je aan via deze website met een aanbetaling. Daarnaast vragen wij om een bijdrage in ruil voor de workshop op basis van gunnen en kunnen (tussen €65,- en €95). Deze bijdrage hoef je pas na afloop van de workshop te voldoen zodat je weet waarvoor je betaalt.

 

Schrijf je hier in

Gegevens

Datum:
4 november 2018
Tijd:
10:00 - 3:30
Kosten:
€65 – €95
Evenement Categorie:
Website:
http://www.ouderschapmetcompassie.nl/product/inschrijven-workshop-na

Organisator

Zayma Training & Coaching
E-mail:
info@zayma.com
Website:
www.zayma.com

Locatie

Standaard titel
Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.